2015–2016 Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları

 

Üniversitemizin Değerli Personeli,

 

2015 – 2016 akademik yılında Erasmus+ Personel “Ders Verme-Teaching Mobility” ya da “Eğitim Alma-Staff Training” faaliyetinden yararlanmak isteyen Üniversitemiz Personeli’nin 9 – 29 Şubat 2016 tarihleri arasında, yurtdışında gidecekleri ev sahibi kurumdan aldıkları Davet Mektupları (isme düzenlenmiş olarak karşı kurumun antetli kağıdında elektronik ortamda alınmış olması yeterlidir) ve Başvuru Formu ile Birimimize başvurmaları gerekmektedir.

 

  • Erasmus Ders Verme Hareketliliği, bölümünüzün anlaşmalı olduğu Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda seyahat hariç en az 2 iş günü ve en az 8 saat ders vermek şartı ile öğrencilere ders verilmesi ve ders vermeye ilişkin karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirilmesine imkan sağlayan faaliyet alanıdır. 
  • Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği aracılığıyla ise, Üniversitemiz akademik ya da idari personeli bir yükseköğretim kurumu ya da işletmeye gidebilmektedir. Eğitim almak üzere gidilecek işletme yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan bir kuruluş olabilir, seyahat hariç en az 2 iş günü faaliyet gerçekleştirilmelidir.  Eğitim Alma Hareketliliği sadece bir ders alma faaliyeti değil, personelin mesleği ile ilgili konularda bilgi ve tecrübelerini artırmaya yönelik planlanmış faaliyetlerdir (konferanslar hariç).

 

Üniversitemize Ulusal Ajans tarafından tahsis edilen Personel Hareketliliği bütçesi doğrultusunda; 13-14 personel ders verme ve 7-8 personel eğitim alma faaliyetlerinden yararlanabilecek olup, daha fazla personelin yararlanması adına, Birimimiz en fazla 4 günlük hibe + ve seyahat gideri kapsamında maddi destek sağlayabilmektedir.

 

Faaliyette bulunmak üzere seçilmiş öğretim elemanlarının/personelin iptal etmesi gibi durumlarla karşılaşıldığında yerine yedeklerin yurtdışına gidebilmesi için faaliyetlerin 15 Haziran’a kadar gerçekleşmesi, gerçekleşemediği durumlarda ise uçak bileti gibi belgelerle 2016 Eylül ayı sonuna kadar hareketliliğin tamamlanacağının Uluslararası Ofis’e bildirilmesi gerekmektedir.


BAŞVURU FORMU için tıklayınız

 

Bilgilerinize sunulur.

 

Uluslararası Ofis

Erasmus Koordinatörlüğü

HIZLI ERİŞİM