ERASMUS+KA107-Ortak Ülkelerle Hareketlilik Proje Toplantısı

Değerli Koordinatörler,

Bilindiği üzere Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus Programının uygulama alanı genişletilmiş yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetinin Avrupa bölgesi dışında yer alan “Ortak Ülkeler” olarak adlandırılan birçok ülke ile gerçekleştirilmesi mümkün hale gelmiştir.

Bu kapsamda Üniversite Ortak Ülkelerle Hareketlilik Başvurumuzu, ilk olarak geçtiğimiz yapmış, ayrı ayrı bölümlerden gelen hareketlilik projelerini birleştirerek başvuruyu tamamlamıştık. Ulusal Ajans tarafından açıklanan proje sonuçlarına göre ise; Rusya’dan 4 farklı kurum ile Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün kurmuş olduğu işbirliği projesi finansal olarak Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye hak kazanmıştı.

2018 yılı “Erasmus+KA107- Ortak ülkeler” hareketlilik projeleri başvuru tarihi ise 1 Şubat 2018’dir. 2018 yılına ait “KA107Ortak Proje” bilgileri, hareketlilik yapılabilecek ülke grupları ve bu ülkelerle hareketlilik yapmak için Türkiye’ye ayrılmış toplam bütçeler ekte iletilmektedir (Bakınız Ek-1).

Proje başvuru formu taslak olarak aşağıdaki linkte paylaşılmaktadır. Bölümlerden gelen hareketlilik talepleri ve projeler, birimimiz tarafından birleştirilerek başvuru formuna aktarılacaktır. Bölümlerin ve işbirliği halinde oldukları kurumların hareketlilik ve proje taleplerini alabilmek üzere birimimiz tarafından bilgi-işbirliği formu hazırlanmış ekte paylaşılmıştır (Bakınız Ek-2).

Projelendirilecek ortak ve işbirliğine ait önceden anlaşma imzalama zorunluluğu olmamakla birlikte, projelendirme aşamasında ortak kurumlarla işbirliği yapılması ve ön mutabakata varılması projenin kalitesi açısından son derece önemlidir.

10 Ocak Çarşamba günü, “Erasmus+KA107- Ortak ülkeler” projeleriyle ilgili birimiz tarafından, Mühendislik Fakültesi B Blok Zemin Kat MB144 (Prof.Dr. Ayhan MENGEN Salonu) numaralı konferans salonunda, saat 15:00 'de bir toplantı düzenlenmektedir.

Proje sunmayı planlayan tüm koordinatörlerimizi ve/veya Erasmus+KA107 projeleriyle ilgili üniversitemiz akademik personelini aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.

Bununla birlikte birimimiz personeli, Ferhat IŞIK konuyla ilgili sorularınız olursa, erasmus@marmara.edu.tr ve 02163452167-1121’den sizlere yardımcı olmaya çalışacaktır.

Saygı ve sevgilerimizle,

Erasmus Ofisi