2016-2017 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları 23-29 Şubat 2016

 

Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan “Mevlana Değişim Programı”  başvuruları 23-29 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacaktır.

 

Öğrenci Başvuru Kriterleri

 

Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir:

 

 - Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

 

- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,

 

- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.

 

- Değerlendirme ve seçim aşamasında kullanılacak kriterler öğrencilerin not ortalaması ve dil puanı olmakla birlikte bunların ağırlığı program kuralları gereği:

 

  %50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

 

Öğrenci başvurularına ilişkin özel şartlar:

 

- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

 

- Tıp Fakültesi'nin 6. sınıf (intern) öğrencileri programdan faydalanamazlar.

 

- Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

 

- Mevlana Değişim Programı kapsamında yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarına gidecek öğrenciler, kabul edildikleri ülkelerin vatandaşı olamazlar.

 

-  Programdan faydalanacak tez dönemindeki lisansüstü öğrencilerinin değişim sonrasında; tez konularında yürüttükleri çalışmaları içeren (yaptığı yayınları katıldığı projeler, çalışmalar, vb.) Akademik Rapor’ u onaylı olarak sunmaları gerekmektedir.

 

Mevlana Değişim Programı Anlaşma Tablosu (tıklayınız)

  

Giden öğrenci başvuru formu (tıklayınız) 


Başvuru esnasında öğrencilerden yeni tarihli transkript belgesi istenecektir.

Öğrencilerin en geç 29 Şubat 2016 Pazartesi Saat 16:00' ya kadar başvuru formunu Uluslararası Ofise teslim etmeleri gerekmektedir.

 

- Değerlendirme ve seçim aşamasında kullanılacak kriterler öğrencilerin not ortalaması ve dil puanı olmakla birlikte bunların ağırlığı program kuralları gereği:   %50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

 

Öğretim Elemanı Başvuruları

Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanı Başvuruları hakkında YÖK Yürütme Kurulu Kararı beklenmektedir. İlgili Karar sonrası güncel bilgi paylaşılacaktır.

 

Bilgilerinize sunulur.

 

Uluslararası Ofis

Mevlana Koordinatörlüğü

HIZLI ERİŞİM