Mevlana Değişim Programı Başvuruları 15-22 Nisan 2014

Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan “Mevlana Değişim Programı” Öğrenci değişimi ve Öğretim Elemanı değişimi başvuruları 15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında alınacaktır.

23 Nisan tarihinin resmi tatil olması sebebiyle başvuruların en geç 24 Nisan 2014 tarihine kadar Uluslararası Ofis'e teslim edilmesi gerekmektedir.

Öğrenci Başvuru Kriterleri

Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir:

- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,

- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.

- Değerlendirme ve seçim aşamasında kullanılacak kriterler öğrencilerin not ortalaması ve dil puanı olmakla birlikte bunların ağırlığı program kuralları gereği:

%50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

- Programa başvuracak olan öğrenciler ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan (YDS, TOEFL, IELTS) bir yabancı dil sınav belgesi sunabilirler. Bu belgelere sahip olmayan öğrencilerin 25 Nisan 2014 Cuma günü, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak Mevlana Programı İngilizce dil sınavına girmeleri gerekmektedir.

Mevlana Sınav Tarihi ve Yeri

25 Nisan 2014 Cuma günü saat: 15:00 - 17:00 arası

Göztepe Kampusü Enstitüler binası giriş kat derslikleri

Öğrenci başvurularına ilişkin özel şartlar:

- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

- Tıp Fakültesi'nin 6. sınıf (intern) öğrencileri programdan faydalanamazlar.

- Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Protokolleri ve ilgili bölümlerin listesi aşağıdaki gibidir;

Mevlana Değişim Programı Anlaşma ve Bölüm Kontenjan Tablosu  lütfen tıklayınız!

Öğrenci Başvuru Belgeleri

Giden Öğrenci Başvuru Formu lütfen tıklayınız!

* Transkript

Öğretim Elemanı Başvuru Belgeleri

Programdan yararlanmak isteyen öğretim elemanlarının  aşağıda yer alan başvuru formunu Uluslararası Ofise teslim etmeleri gerekmektedir.

* Giden Öğretim Elemanı Başvuru Formu lütfen tıklayınız!

Please Click for English!