Marmara Üniversitesi APAIE’de İlk Kez Temsil Edildi

Üniversitemiz bu yıl ilk kez; Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen, APAIE ( Asia-Pasific Association for International Education ) Konferans ve Fuarı’nda  temsil edildi. Dünyanın her coğrafyasından, özellikle de Uzakdoğu, Güney ve Güneydoğu Asya Bölgelerinden katılım sağlayan üniversiteler ve paydaş kurumlar; yeni anlaşmalar ve iş birlikleri imzalamak, ortak projeler üzerinde çalışmak, mevcut ortaklıkları geliştirmek gibi konuları müzakere etme imkanı bulmuşlardır. Bu yıl rekor katılımın sağlandığı Konferans ve Fuar organizasyonu Asya-Pasifik ülkelerinde bulunan yüksek eğitim kurumlarının batılı üniversitelerle yakınlaşmasını ve gerek öğrenci gerekse akademik personel değişim programlarının imzalanması fırsatı sağlamıştır.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un teşvik ve desteğiyle gerçekleşen katılımımızda; Üniversitemizi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Tınaz ve Ofis Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Mert Denizci temsil etmişlerdir. Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Singapur gibi Asya-Pasifik ülkeler ile ortak ilgi alanlarında Erasmus+ KA171 projelerinin yapılması ve mevcut projelerin de farklı alanlarla genişletilmesi görüşülmüştür. Buna ilaveten İsviçre, Fransa, Hollanda, Almanya, Belçika, Polonya, Hırvatistan gibi Avrupa ülkeleri temsilcileri ile görüşmeler yapılmış; yeni Erasmus+ KA131 anlaşmalarının yapılması, mevcut ortaklıklarımızın da farklı fakülteler ve bölümler bazında çeşitlendirilmesi konusunda karşılıklı görüş birliğine varılmıştır.

Marmara Üniversitesi tanıtım malzemeleri ve hatıra olarak sunduğumuz promosyon ürünleri her zaman olduğu gibi büyük ilgi görmüş ve beğeni kazanmıştır. Konferans ve Fuar etkinlikleri gelecek yıl Avustralya’da buluşmak üzere son bulmuştur.

1.jpg (129 KB)

5.jpg (136 KB)

2.jpg (103 KB)

3.jpg (127 KB)

6.jpg (117 KB)

7.jpg (116 KB)

8.jpg (61 KB)

Bu sayfa Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi tarafından en son 23.03.2023 11:46:08 tarihinde güncellenmiştir.