Marmara Üniversitesi, Avrupa’nın En Büyük Uluslararası Eğitim Fuarında Yerini Aldı

Marmara Üniversitesi, 25-29 Eylül tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen Avrupa’nın en önemli ve en büyük uluslararası eğitim konferansı olan “EAIE 2023 (Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği) Konferans ve Eğitim Fuarı”na katıldı.

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen konferans ve eğitim fuarına, 100’den fazla ülkeden 6700 temsilci katıldı. Her yıl Avrupa’da farklı bir şehirde düzenlenen “EAIE Annual Conference & Expo” etkinliğine, Türkiye’den de çok sayıda yükseköğretim kurumu “Study in Türkiye” pavilyonu bünyesinde ve bireysel olarak katılım gerçekleştirdi.

Rotterdam’da gerçekleştirilen fuar boyunca katılımcılar, uluslararasılaşma ve yüksek öğretim alanında farklı konularda seminerler, workshoplar ve network geliştirme etkinliklerine katılma imkanı buldular. Fuar süresince, üniversite tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra, dünyanın farklı bölgelerinden gelen binlerce katılımcı ile birebir görüşme imkanı da elde edildi.

Uluslararası İlişkiler ve Akademik İş Birliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mert Denizci, Öğr. Gör. Gülden Bulut ve Çiğdem Yavuz’un katıldığı konferansta, Marmara Üniversitesi’nin akademik iş birliklerini ve uluslararası projelerini (Erasmus+ KA131, KA171 ve KA2 vb.) artırmak üzere Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Filipinler, Sırbistan, İsveç, Portekiz, Polonya, Romanya, Katar, Endonezya, Peru, Brezilya, Tayland, Tayvan, Dominik Cumhuriyeti, Çin, Japonya  ve Malezya vb. ülkelerden 200’den fazla kurum ile ikili görüşmeler yapıldı.

Marmara Üniversitesi’nin “EAIE 2023” konferansında gerçekleştirdiği görüşmelerin ana odak noktaları; partnerler ile tekrar bir araya gelerek mevcut iş birliklerini güçlendirmek, öğrenci ve personel değişimi için kotaları artırmak, yeni uluslararası iş birlikleri geliştirerek Marmara Üniversitesi’nin uluslararası arenadaki görünürlük ve bilinirliğini artırmak, KA171 ve KA2 proje sayılarını artırmak ve kurumu uluslararası eğitim dünyasında tanıtarak, araştırma üniversitesi misyonunu pekiştirmek gibi hususlarda oldu.

Deik  foto 1.jpg (502 KB)

Deik foto 2.jpg (488 KB)

Deik foto 7.jpg (491 KB)

Bu sayfa Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi tarafından en son 27.11.2023 09:37:04 tarihinde güncellenmiştir.