2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HİBE LİSTESİ

2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HİBE LİSTESİ (tıklayınız)

ÖNEMLİ DUYURU!

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında ülkelere göre aylık hibe tutarları AB Bakanlığı-Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2018-2019 yılından itibaren güncellenmiştir.

Yeni Aylık Hibe Tutarları:

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Hibe / Öğrenim Hareketliliği (Avro)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

500

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye

300

Hibe tutarlarında yapılan bu değişikliğe göre üniversite olarak en fazla hareketlilik yaptığımız Almanya ve İspanya gibi ülkelerin aylık hibelerinin 100 € artmış olması doğal olarak hibeli öğrenci sayımızın geçtiğimiz yıllara göre azalmasına sebep olmuştur.

Not. 2018-2019 Erasmus+ hibe listesi oluşan bir hatadan dolayı revize edilmiştir.