2019 – 2020 Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Hakkında

Değerli Öğrenciler,

2019 – 2020 akademik yılında Erasmus+ Öğrenci Staj faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrencilerimizin 02.03.2020-13.03.2020 tarihleri arasında aşağıdaki belgeleri ofisimize eksiksiz teslim ederek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru için Gerekli Belgeler

  • Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuru Formu (tıklayınız) (Erasmus+ Bölüm Koordinatörü Onaylı ve öğrencinin güncel vesikalık fotoğrafı mevcut şekilde teslim edilmelidir.)
  • Onaylı Not Belgesi (Transkript) (2019-20 Eğitim Yılı Güz döneminde alınan notları da içermelidir)
  • Güncel Öğrenci Belgesi (2019-20 Eğitim Yılı Bahar döneminde öğrenciliğinizin devam ettiğini göstermelidir.)
  • Kabul Mektubu
  • Staj Yapılacak Kurum Bilgi Formu (tıklayınız)

 

EKSİK/YANLIŞ BELGE İLE YAPILAN BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

 

“Staj Hareketliliği, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.”

 

BAŞVURU TARİHLERİ:   02.03.2020 – 13.03.2020

 

Başvuru Koşulları

Başvuru kriterlerini indirmek için tıklayınız

  • Marmara Üniversitesi’nin kayıtlı öğrencisi olmak
  • Ön lisans ve Lisans öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.2/4.0 olması.

    Lisansüstü öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.5/4.0 olması.

Öğrenciler başvuru süreci sonuna kadar staj yapacakları kurumdan aldıkları Kabul Mektubu’nu (Letter of  Acceptance) Uluslararası Ofis’e teslim etmelidir. Kabul mektubunda öğrencinin kurumda Erasmus+ Staj Programı kapsamında staj yapacağı belirtilmelidir. Staj tarihleri iki aydan kısa olmayacak şekilde kabul mektubunda belirtilmelidir. Staj en geç 30 Eylül 2020 tarihinde sona ermelidir. Öğrencinin kurumda üstleneceği görevler kabul mektubunda sıralanmalıdır. Staj yapılacak kurumun öğrencinin okuduğu bölümle ilişkili bir alanda faaliyet gösteren, resmi adresi, resmi web sayfası, telefon numarası, resmi eposta adresi bulunan bir kurum olması gerekmektedir. Kabul mektubu imzalı ve mühürlü olmalıdır. Örnek kabul mektubuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliğinin gerçekleştirilebileceği ülkeler: Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Sırbistan ve Slovenya’dır.
  • Faaliyetin süresi 2 aydan kısa olamaz.
  • Seçilen öğrencilerin 30 Eylül 2020 tarihine kadar 2 aylık stajlarını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler her bir öğrenim kademesindeyken (Lisans, YL, Doktora); Erasmus Programının Öğrenim Hareketliliği ve/veya Staj Hareketliliği kapsamında toplamda 12 aya kadar hareketlilik gerçekleştirebilir.
  • Öğrenci mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus+’tan yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçemez. Aynı öğrenim kademesinde öğrenim-staj ayırımı yapmaksızın Erasmus+’tan yararlanmış öğrencilerin puanlarında 10’ar puan azaltma uygulanır.
  • Öğrencinin vatandaşı olduğu bir ülkede staj hareketliliğine katılması durumunda 10 puan azaltma uygulanır.
  • Engelli Öğrencilerin (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) başarı puanına değerlendirme aşamasında 10 puan eklenir.
  • 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu* Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin başarı puanına 10 puan eklenir.
  • Şehit ve gazi çocuklarının** başarı puanına 15 puan eklenir.
  • Öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler 2019-2020 Staj Hareketliliğinden, 30 Eylül 2020 tarihine kadar minimum 2 aylık stajlarını tamamlamaları kaydıyla yararlanabileceklerdir.
  • Başvuran öğrencilerin seçimi için; tüm öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak yabancı dil sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınav İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden yapılacak olup, öğrencinin Staj süresince kullanacağı dilden sınava girmesi gerekmektedir. Erasmus+ staj hareketliliğine katılabilmek için yabancı dil barajı 100 üzerinden 50 puandır.

 

* Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun

uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

** Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

HIZLI ERİŞİM