2020-2021 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Seçim Süreci - Tercih Süresinin Uzatılması

Marmara Üniversitesi

2020-2021 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Seçim Süreci - Tercih Süresinin Uzatılması

Sevgili Öğrenciler,

2020-2021 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları; bilindiği üzere geçtiğimiz Mart ayında http://basvuru.marmara.edu.tr üzerinden on-line olarak alınmış ve başvurular tamamlanmıştı.

Bununla birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 13 Mart 2020 tarihli duyurusunun 4.maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu belirtildiği, bundan dolayı da öğrenci/personel seçilse dahi hareketliliklere katılamayacakları için Erasmus Yabancı Dil Sınavları ve Yerleştirme işlemleri ikinci bildirime kadar yapılamamıştır.

Korona virüs normalleşme süreci kapsamında; YÖK ve AB Komisyonu, 2020 – 2021 akademik yılı Erasmus hareketliliklerinin başlayabileceğini, Güz dönemi çevrimiçi olarak başlayıp salgının seyrine göre koşullar elverdiğinde fiziki hareketliliğe dönüşmesinin mümkün olabileceğini bildirmiştir. Sanal hareketlilik süresinde katılımcılar bireysel destek hibesi almaz fakat yurt dışında fiziksel hareketlilik başladığında hibe almaya hak kazanırlar.

Bu kapsamda Koronavirüs salgını nedeniyle tamamlanamayan Erasmus öğrenci seçim ve GÜZ, GÜZ+BAHAR ya da BAHAR dönemi dahil olmak üzere üniversite yerleştirme işlemleri; aşağıda açıklanan kriterlere göre belirtilen tarihlerde tamamlanacaktır.

1) Programdan yararlanmak üzere başvuran öğrenciler bölüm sınıflandırması düzenine uygun şekilde kendi bölümleri içerisinde ekteki ağırlıklı puanlara göre değerlendirmektedir.

- Akademik başarı düzeyi : %50

- Dil seviyesi/puanı: %50

- Aynı kademede daha önce yararlanma; -10 puan (Korona virüs sebebiyle hareketliliği iptal olan/yarıda kesilen öğrencilerin Erasmus başvuru puanlarından 10 puan düşülmeyecektir).

- Bir önceki akademik yılda Erasmus’tan yararlanmak üzere seçildiği halde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama; -10 puan

- Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla); +10 puan

- Şehit ve gazi çocuklarına (belgelenmesi kaydıyla); +15 puan

- 2828 say. Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere; +10 puan

- Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma; -10 puan

- Ekonomik açıdan imkânı kısıtlı öğrencilere aylık hibe miktarlarına ek olarak aylık 100 € ilave hibe ödenir. (Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alınan muhtaçlık aylığı alındığına dair belgenin ibraz etmesi şartıyla)

 

2) 2020-2021 akademik yılına mahsus olmak üzere başvuruda bulunan öğrencilerin değerlendirilmesinde Yabancı Dil Puanı olarak;

 

A-MÜYYES, KPDS/ÜDS/YDS veya YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen sınavların herhangi birinden puanı olan öğrenciler;

Hâlihazırda MÜYYES (Hazırlık sınıfı geçme puanı), KPDS/ÜDS/YDS/YÖKDİL veya YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen ve birbirine denkliği olan aşağıda belirtilen sınavlardan herhangi birine ait yabancı dil sınav puanı bulunan adayların ilgili sınav sonuçlarının 100’lük puan karşılıkları değerlendirmede dikkate alınarak, 100 üzerinden 50 ve üzeri alan öğrencilerimiz başarılı sayılacaktır.

*İngilizce için: TOEFL IBT, PTE Akademik, CPE, CAE,

**Almanca için: TestDaF, Goethe Zertifikat, DSD II, TELC Deutsch,

***Fransızca için: DELF&DALF

MÜYYES (Hazırlık sınıfı geçme notu) puanı bulunan öğrencilerin mevcut sonuçları başvuru sistemine aktarılmıştır.

KPDS/ÜDS/YDS/YÖKDİL veya yukarıda listelenen sınavlara girmiş olan öğrencilerin ise; sonuç belgelerini 10-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir. http://basvuru.marmara.edu.tr

MÜYYES dahil yukarıdaki sınavlardan herhangi birinden yabancı dil puanı bulunan söz konusu öğrencilerin gitmek istedikleri yurtdışındaki üniversite ve Erasmus dönem tercihlerini http://basvuru.marmara.edu.tr üzerinden on-line olarak 10-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Tercih Süresi 17 Temmuz Cuma günü saat 13:00'a kadar uzatılmıştır. İlgili işlemler ve tercihler için gerekli kılavuza buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız.

Bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından yapılacak yerleştirme işlemleri ise 17-23 Temmuz 2020 tarihleri arasında tamamlanacaktır. 

 

B-Yabancı dil sonucu bulunmayan öğrenciler;

Yukarıda belirtilen sınavların herhangi birinden yabancı dil sonucu bulunmayan öğrencilere ise, önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmelere bağlı olarak fiziki ya da çevrimiçi yabancı dil sınavları Eylül ayında yapılarak, Erasmus seçim yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

3) Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra oluşan bölüm bazlı “Erasmus Öğrenim Hareketliliği Aday Öğrenci Listesi”nde, bölüm kontenjanları doğrultusunda asil olarak belirtilen öğrencilerimizin tümü Erasmus Programından yararlanabilir. Bununla birlikte hibeli (Program kapsamında hibe alacak) öğrencilerimiz; Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen bütçe miktarı açıklandıktan sonra ilan edilebilecektir. Başvuru çokluğuna bağlı olarak hibe alacak öğrencilerin faaliyet sürelerinin tamamının değil, öğrenim hareketliliğinde 3 aydan az olmayacak şekilde bir bölümünün hibelendirilmesi söz konusu olabilmektedir.

4) Pandeminin devam etmesi ve bundan dolayı da hareketliliklerin gerçekleşememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapılacak herhangi bir harcama mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecek ve karşılanamayacaktır.

 

Bilgilerinize önemle duyurulur,

Güncel bilgi ve duyurular için lütfen ofisimiz web sayfasını takip ediniz. 

 

Marmara Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi

HIZLI ERİŞİM