2021 TEKLİF ÇAĞRISI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME – 2

Değerli Öğrencilerimiz,

2021 Teklif  Çağrısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvuruları ile ilgili sizleri daha önce bilgilendirmiştik. 25 Mart 2021 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından yeni döneme ilişkin Erasmus+ Program Rehberi ve Teklif Çağrısı yayınlanmış olup, Türkiye Ulusal Ajansı’nın da önümüzdeki günlerde yeni döneme ilişkin uyulması gereken kuralların yer aldığı Erasmus+ Uygulama El Kitabı’nı yayınlanması beklenmektedir.

Söz konusu güncel gelişmeler doğrultusunda başvuru takvimi ve yabancı dil sınavı tarihlerini güncelleyerek önümüzdeki Nisan ayı içerisinde mümkün olan en erken zamanda Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için başvuru çağrısına çıkmayı planlamaktayız.

Anlaşmalı kurumlarımızın nominasyon ve başvuru tarihleri genellikle 15 Mayıs sonrasında olmaktadır.  15 Mayıs öncesi dönemde nominasyon alan ortak kurumumuz olması halinde, ilgili kurumlar ile iletişime geçerek, nominasyon süreçlerini uzatmalarını talep edeceğiz. Erasmus+ program ülkelerinin tümünde yaşanan bu gecikme sebebiyle, ortak kurumlarımızın konuyla ilgili anlayış ve işbirliği göstereceğini düşünüyoruz.

Süreç ile ilgili tüm duyuru ve güncel bilgileri websitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi

HIZLI ERİŞİM