DEĞİŞİM PROGRAMLARI YABANCI DİL SINAV KAYITLARI BAŞLAMIŞTIR

2022-2023 AKADEMİK YILI

DEĞİŞİM PROGRAMLARI YABANCI DİL SINAV KAYITLARI

Değerli Öğrencilerimiz,

Marmara Üniversitesi, 2022-2023 Akademik Yılı Güz Döneminde ilan edilecek değişim programı başvurularında kullanılmak üzere Yabancı Dil Sınavları düzenleyecektir.

Aşağıda belirtilen tarihlerde gerçekleşecek olan dil sınavlarına katılmak isteyen öğrencilerimizin https://exchange.marmara.edu.tr/ adresinden 23 Eylül – 7 Ekim 2022 tarihleri arasında dil sınav kayıtlarını online olarak yaptırmaları gerekmektedir.

Online sınav kayıt kılavuzu için tıklayınız.

Yabancı Dil Sınavları Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Okulu tarafından yüz yüze/fiziki yapılacak olup, dil sınav sonuçları öğrencilerin değişim programı başvuru ve değerlendirmesinde kullanılacaktır.

Erasmus+ ve diğer Değişim Programlarından yararlanmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda detayları paylaşılan “YABANCI DİL SINAVLARI” ndan en az birine girmesi ve baraj puanı olarak belirtilen 60 puan ve üzerinde bir not alması gerekmektedir.

Gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavlarının akabinde Kariyer Kapısı Portalı üzerinden Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ilanı yayınlanarak öğrenci başvuruları alınacak ve aşağıdaki sınavların en az birinden baraj puan olan 60 ve üzeri puan alan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır.

Yabancı dil sınavlarından en az biri en fazla üçüne katılmak mümkün olmakla birlikte daha sonra değişim programlarına yapılacak başvuru esnasında sadece bir sınav sonucunun kullanılması mümkün olacaktır.

Yabancı Dil Sınav Takvimi:

İngilizce Yabancı Dil Sınavı

Tarih: 13 Ekim 2022 Perşembe

Saat: 17:00

Fransızca Yabancı Dil Sınavı

Tarih: 14 Ekim 2022 Cuma

Saat: 14:00

Almanca Yabancı Dil Sınavı

Tarih: 14 Ekim 2022 Cuma

Saat: 17:00

Önemli Not: Yabancı Dil Sınavları Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde yüz yüze yapılacaktır.

Yabancı Dil Sınavlarının içerikleri ile ilgili sorularınız olması halinde lütfen Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Okulu ile irtibata geçiniz.

Yabancı Dil Sınavına kayıt işlemleri ile ilgili sorularınız için erasmus.support@marmara.edu.tr adresi üzerinden ofisimizle iletişim kurabilirsiniz.

Başarılar dileriz,