2023 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SONUÇLARI

 

2023 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SONUÇLARI

 

Değerli Öğrencilerimiz,

2023 Proje Dönemi Erasmus+ KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği sonuçları ilan edilmiştir. Programa göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için teşekkür eder, kazanan ve aday öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Başvuruların değerlendirmesi başvuru ilanında belirtilen ölçütler ve puanlamalar doğrultusunda başvuru portalı üzerinden otomatik yapılmıştır.

İlgili ilan metni ve değerlendirme ölçütleri için ilan/çağrı metnini inceleyebilirsiniz.

Bununla birlikte mevcut yayınlanan liste üniversite yerleştirme listesidir, hibe listesi DEĞİLDİR. Programdan hibeli olarak yararlanacak öğrencilerimiz daha sonra ilan edilecektir.

Aşağıda yerleştirmeler ile ilgili ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz. Lütfen ilgili açıklamaları dikkatlice okuduktan sonra yerleştirme listesini inceleyiniz.

“2023 Proje Dönemi Erasmus+ KA131 Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme ve Aday Listesi”nde “KABUL” olarak belirtilen öğrencilerimizin tümü Erasmus Programından yararlanmaya hak kazanmıştır. “YEDEK” olarak seçilen öğrencilerimiz ise bölümlerinden “Kabul” olarak yerleşen öğrencilerin feragat/vazgeçmesi durumunda ve/veya anlaşmalarda boş kontenjan kalması halinde başarı puanı ve tercihleri dikkate alınarak Bölüm Koordinatörlerinin onayı doğrultusunda programa katılım sağlayabilirler.

Yerleştirme ve Aday listesinde “Kabul” olarak belirtilen öğrencilerimiz; yerleştirildikleri kurumların başvuru tarihlerini (nomination and application deadlines) ve başvuru belgelerini, karşı kurumların web sayfalarından ivedi olarak incelemeli ve Bölüm Erasmus Koordinatörlerine danışarak ilgili başvuru belgelerini zamanında göndermelidir.

 2023 Proje süresi 31.07.2025 tarihinde sona ermektedir. Hareketliliklerin bu tarihe kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

Üniversitemizce yayınlanan yerleştirme listesinde KABUL statüsünde yer alan değerlendirmeler, kurumumuzca ilgili çağrıda belirtilen değerlendirme ölçütleri uyarınca gerçekleştirilmiştir. Yerleştirmenin yapıldığı karşı kurumların, öğrencileri kabul edip etmeme hakkı ilgili karşı kurumda saklıdır.

Öğrencilerin Hareketlilik Belgeleri elden teslim alınmayacak olup hangi platforma yüklenmesi/iletilmesi gerektiği ile ilgili olarak daha sonra bilgilendirme yapılacaktır. Bu kapsamda belgelerinizi dijital ortamda muhafaza etmenizi öneririz.

Öğrenciler -belgelemek kaydıyla- aday gösterilen kurumdan kabul alınamaması, vize alınamaması vb. mücbir sebeplerden kaynaklanan durumlarda bölüm koordinatörü onayı dâhilinde dönem ve kurum değişikliği yapabilir veya feragat edebilirler. Kurum değişikliği talebi için ayrıca söz konusu kurumun uygun kontenjanı olması ve bu kuruma seçilen yedek öğrenci olmaması şartı bulunmaktadır.

Değişiklik talep dilekçelerine  https://bulut.marmara.edu.tr/index.php/s/mqjbOjmOLNVhcBC  bağlantısından ulaşılabilir. Gerektiğinde ilgili dilekçeyi doldurup imzalayınız, bölüm koordinatörünüze imzalatınız ve tarayarak erasmus@marmara.edu.tr adresine iletiniz.

Dönem değişikliği, kurum değişikliği ya da feragat (iptal) bildirimleri için son tarihler aşağıdaki gibidir:

Güz ve Güz + Bahar dönemi öğrencileri için: 11.10.2024

Bahar dönemi öğrencileri için: 13.12.2024

Çeşitli sebeplerle programdan yararlanmaktan vazgeçmesine rağmen (karşı kurum kaynaklı iptal durumları dâhil olmak üzere) yukarıdaki tarihlere kadar Erasmus Ofisine programdan yararlanmayacağını bildirmeyen ve feragat bildiriminde bulunmayan öğrencilerin sonraki yıllarda tekrar programa başvurmaları halinde başarı puanlarından 10 puan düşürülecektir.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında listelerde öğrencilerin Ad-Soyad bilgilerine gizlenerek yer verilmiştir. Lütfen Öğrenci Numaralarınızın ilk üç hanesine göre arama yaparak diğer bilgilerinizle karşılaştırarak sonucunuzu kontrol ediniz.

 

BAŞVURU SONUÇ LİSTELERİ

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME LİSTESİ/ KABUL / KAZANAN ADAYLAR

TÜM BAŞVURULAR / BAŞVURU DURUMLARI LİSTESİ

YEDEK ADAYLAR LİSTESİ

 

Başvuru sahipleri işbu sonuç listesi ilan tarihini takiben 4 iş günü içerisinde, 18.04.2024 tarihine kadar imzalı dilekçeleri ile Marmara Üniversitesi Uluslarararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi’ne varsa itirazlarını iletebilirler.

Yerleştirme listesi ve sonuçları itiraz süreci sonrası kesinleşecek olup, nihai yerleştirme listesi yayınlanacaktır.  İtiraz süreci sonrası mevcut listelerde değişiklik olması halinde karşı kurumlara yapılan bilgilendirmelerin de değiştirilmesinin söz konusu olabileceğini bildiririz. Bu itibarla özellikle Güz veya Güz+Bahar dönemi öğrencilerden yerleştirildikleri karşı kurumların   nominasyon, aday gösterme ve başvuru tarihleri Nisan ayı içerisinde olanlar için ilgili işlemlerin başlatılması, Mayıs ayı ve sonrasındaki başvuru tarihleri için nihai yerleştirme listesinin ilan edilmesinden sonra ilgili işlemlerin tamamlanması önerilmektedir.

 

 

HIZLI ERİŞİM