2022 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

BAŞVURU SÜRESİ 03 NİSAN 2023 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR!

2022 Dönemi Erasmus+ KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Süresi; son başvuru tarihi

03 Nisan 2023 Pazartesi günü olmak üzere uzatılmıştır.

ÖNEMLE DUYURULUR!!!

Online başvuru sistemini incelediğimizde bazı öğrencilerimizin sistemde başvurularını oluşturmaya başladığını ancak tamamlamadığını görmekteyiz! Çağrı metni ve Online Başvuru Kılavuzunda da belirtildiği üzere yerleştirme esnasında değerlendirmeye girebilmesi için başvuruların “tamamlanmış” statüde olması gerekmektedir. Bu sebeple lütfen başvurunuzun “tamamlanmış” statüde olduğundan emin olunuz. Aşağıda ilgili ekran görüntüsünü paylaşmakta olduğumuz “Başvuruyu Tamamla” sekmesini işaretlemeyi unutmayınız.

Başvuru süresi bitinceye kadar başvuru sistemine girerek başvuru yapabilir, başvurunuzda güncelleme yapabilirsiniz. Güncelleme sonrası ekranın sağ alt köşesinde bulunan “Başvuruyu Tamamla” sekmesini tekrar işaretlemeyi unutmayınız.

basvuru_tamamla_ekranı.jpg (252 KB)

Bununla birlikte başvurularınız esnasında aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmenizi önemle rica ederiz:

-Dönem Tercihi Sekmesinde: Dönem tercihinizi yaparken karşınıza çıkan “Güz” “Bahar” “Güz+Bahar” seçeneklerinden herhangi birini seçmeniz gerekmektedir. Mevcut ilan ve Öğrenim Hareketliliği için “Yaz” seçeneği ile devam etmeyiniz. Hâlihazırda “Yaz” seçeneğini tercih etmiş iseniz, lütfen başvurunuzu tekrar güncelleyerek yukarıda belirtilen dönem tercihlerinden uygun olan birini tercih ediniz.

-Dönem tercihi sekmesinde karşınıza çıkan “2023” yılını dikkate almayınız. Tüm hareketlilikler 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde dönem tercihinize ve karşı kurumun uygunluğuna göre gerçekleşecektir.

-Yabancı Dil sekmesi ile ilgili tarafımıza iletmiş olduğunuz sistemsel hatalar çözülmüş olup, daha önce bu sekmede veri girişi yapma konusunda sorun yaşayan öğrencilerimizin sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

-Başvurular esnasında Öğrenci Numarası sekmesinin uyarı vermesi durumunda hesabınızın Profil bölümünde yer alan "Eğitim Bilgileri" sekmesini kontrol ederek güncelleyiniz. 

-Başvurular esnasında Cep Telefonu veya İkamet Adresi sekmesinin uyarı vermesi durumunda Profil bölümünde yer alan "Kişisel Bilgiler" sekmesini kontrol ederek E-Posta ya da Cep Telefonu numaranız üzerinden "Doğrulama" yapınız.

Başvurunuzu tamamladıktan sonra sistem tarafından oluşturulan pdf kopyasını indirerek, gerekebilecek durumlar için bilgisayarınıza kayıt ediniz. Herhangi bir yere göndermenize/yüklemenize gerek bulunmamaktadır.

ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI (Pdf için tıklayınız)

2022 SÖZLEŞME DÖNEMİ

Başvuru Dönemi: 23 Mart 2023 – 03 Nisan 2023

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin; 23 – 3 Nisan 2023 tarihleri arasında https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris adresi üzerinden online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Bu çağrıya 2022-1-TR01-KA131-HED-000059943 numaralı Erasmus+ projesi kapsamında çıkılmaktadır. Proje kapsamında Öğrenci Hareketliliklerinin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

2022 Teklif Çağrısı ERASMUS+ Öğrenim Hareketliliğine başvuruda bulunabilmek için öğrencilerimizin sağlaması gereken koşullar: KİMLER BAŞVURABİLİR?

- Marmara Üniversitesi’nin örgün eğitim kademelerinden herhangi birinde (Birinci Kademe: Lisans, Ön Lisans; İkinci Kademe: Yüksek Lisans; Üçüncü Kademe: Doktora ve Tıpta İhtisas bir yükseköğretim programına kayıtlı tam zamanlı öğrenci olmak ve yurtdışında geçireceği Erasmus dönemi için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması (bir dönem için en az 30 ECTS, bir tam yıl için 60 ECTS ders yükünün bulunması). Tez dönemine geçen yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bir akademik dönemde 30 ECTS’lik ders niteliğinde olmayan iş yükü üzerinden öğrenim anlaşması düzenlenebilir.

- Önlisans ve Lisans öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalaması en az 2.20/4.00 olması,

- Lisansüstü (Yüksek Lisans, Doktora) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalaması en az 2.50/4.00 olması,

- En az birinci sınıf öğrencisi olunması (Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamamaktadır)

- Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış 1-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; 2-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100 olması gerekmektedir.

- Öğrenci mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetten yararlanmışsa; yeni faaliyetle beraber toplam süresinin (öğrenim+staj hareketliliği) 12 ayı geçmemesi gerekmektedir. Bir öğrenci Erasmus öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans ve doktora) toplamda 12 aya kadar hibeli ya da hibesiz olarak faydalanabilir.

- Kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları dönemde öğrenim hareketliliği gerçekleştiremez.

- Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

BAŞVURU DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Hareketlilikler için son başvuru tarihinden sonra tüm başvurular; uygunluk yönünden incelenecektir. Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar aşağıda yer almaktadır:

  • Tablo 1: Nihai Puan Hesaplama Kriterleri

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Yabancı Dil puanı

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına (başvuru esnasında belge yüklenmesi gerekmektedir)

+15 puan

Engelli öğrencilere (başvuru esnasında engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında koruma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (başvuru esnasında belge yüklenmesi gerekmektedir)

+10 puan

Aynı eğitim kademesinde daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)( daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan eksiltme uygulanır.)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

-10 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma

(Öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

Birinci ve ikinci derece yakınları veya kendileri 6 Şubat 2023 tarihindeki depremden etkilenen 11 il ve 1 ilçede (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet etmekte olan öğrencilere

+ 10 puan

 

NASIL BAŞVURULUR?

Tüm öğrenci başvuruları e-Devlet sistemi ile entegre çalışan Erasmus Başvuru Portalı                        (https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris) üzerinden alınacaktır. Adayların T.C. Kimlik Numaraları ile   e-Devlet Başvuru Portalı’na giriş yaparak MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NİN 2022 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ilan sayfasına erişim sağlamaları ve başvuru işlemlerini başvuru kılavuzunda belirtildiği şekilde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ONLINE BAŞVURU KILAVUZU’NU İNCELEMENİZ ÖNEMLE TAVSİYE EDİLİR! ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Değerlendirme aşamasında öncelikli kriterler olarak belirlenen hususlara ilişkin aşağıdaki belgelerin başvuru sistemine yüklenmesi gerekmektedir:

- Önceliklendirme için Engellilik Sağlık Kurulu Raporu yüklenmesi gerekmektedir.

- Önceliklendirme için Şehit/Gazi Yakını olduğunu gösterir belge yüklenmesi gerekmektedir.

- Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı yüklemesi gerekmektedir.

 

YABANCI DİL PUANI

Başvuruda bulunan öğrencilerin değerlendirilmesinde aşağıda açıklanan Yabancı Dil Puanları dikkate alınacaktır.

- Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 13-14 Ekim 2022 tarihlerinde İngilizce, Almanca ve Fransızca Dillerinden yapılmış olan “Değişim Programları Yabancı Dil Sınavları” nın sonuçları, (Bu sınavlara girmiş olan öğrencilerin puanları otomatik olarak başvuru sistemi üzerinde görüntülenecektir).

- MÜYYES (Hazırlık sınıfı geçme sınavı), KPDS/ÜDS/YDS/YÖKDİL veya YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen ve birbirine denkliği olan aşağıda belirtilen sınavların sonuçları.

*İngilizce için: TOEFL IBT, PTE Akademik, CPE, CAE,

**Almanca için: TestDaF, Goethe Institut, DSD II, TELC Deutsch,

***Fransızca için: DELF&DALF

Geçerliliği devam eden yabancı dil resmi sonuç belgelerinin başvuru ekranında Yabancı Dil Sekmesi alanında açılacak “Yükle” alanına eklemesi gerekmektedir. İlgili alana birden fazla yabancı dil sınavı yüklenebilir.

Hazırlık Bitirme Sınav (MÜYYES) puanınızı öğrenmek ve belgelendirmek için Marmara Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (BYS) üzerinden “Transkript” belgesi oluşturmanız ve indirmeniz gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve yönlendirme için lütfen Online Başvuru Kılavuzu’na bakınız.

- Yabancı Dil barajı 60 puan olup, başvuran öğrencilerin Erasmus+ öğrenim hareketliliğinden yararlanabilmesi için; 1. veya 2. madde belirtilen sınavların en az birinden 100 puan üzerinden 60 ve üzeri yabancı dil puanına sahip olması gerekmektedir.

- Başvuru sistemde öğrencilerin birden fazla yabancı dil sınav sonucu olması halinde değerlendirme aşamasında en yüksek puan dikkate alınır.

 

2022 SÖZLEŞME DÖNEMİ KATILIMCI HİBE TUTARLARI

2022 Sözleşme dönemi için Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belirlenmiş olan Ülke grupları ve hibe miktarları şu şekildedir:

Tablo 2: Ülke bazında aylık hibe miktarları

Ülke grupları

Misafir Olunacak Ülke

Öğrenim Hareketliliği için Öğrencilere ödenecek Hibe Miktarı (Aylık)

1. ve 2. Grup Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

 

600

3. Grup Ülkeler

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya

 

450

 

HİBESİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ve KISMEN HİBELENDİRME

Program kapsamında üniversitemize tahsis edilen bütçe, partner kurumlarda Erasmus yapacak tüm öğrencilerimizi hibelendirmeye yeterli olmadığı durumda, hibeli olarak değerlendirilemeyen öğrencilerimiz başvuruları kriterleri ve bölüm anlaşma kontenjanları uygun olması halinde HİBESİZ olarak seçilerek Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği’nden faydalanabilirler.  Hibesiz olarak programdan faydalanan öğrenciler de hibeli öğrencilerin tabi olduğu programlar kurallarına uymak zorundadırlar. Hibesiz katılımcılar ilave hibe desteği kriterlerini karşılasalar dahi kendilerine İlave Hibe Desteği tahsil edilmeyecektir.

Bununla birlikte bütçenin etkin kullanılabilmesi ve daha fazla öğrencinin programdan faydalanabilmesi amacıyla öğrencilerin faaliyet süreleri kısmen hibelendirilebilir. Faaliyet süresinin kısmen hibelendirilmesi halinde, hibe verilecek süre asgari hareketlilik süresinden daha az olmaz.

DEZAVANTAJLI KATILIMCILARA İLAVE HİBE DESTEĞİ

Dezavantajlı katılımcılara, hak ettikleri hibeye ek olarak İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir. Bu kapsama giren adaylara destek sağlanabilmesi için başvuru sistemine ilgili belgeleri yüklemeleri gerekmektedir. Söz konusu hibenin verilebilmesi için, dezavantajlı katılımcı, ekonomik ve sosyal açıdan imkanları kısıtlı olan ve aşağıdaki alt kategorilere uyan birey olarak tanımlanmıştır.

- 2828 sayılı kanuna tabi olanlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından haklarında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olanlar)

- 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

- Diğer ebeveyn geliri olmayıp yetim aylığı bağlananlar

- Şehit/Gazi çocukları

- Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne-babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)

- Engelliler

- Ebeveynlerinden biri veya vasisi, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında 01.07.1976 tarih ve 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli veya muhtaç aylığı alan öğrenciler

- 6 Şubat 2023 tarihindeki depremden etkilenen 11 il ve 1 ilçede (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet eden birinci derece yakınları veya kendileri AFAD’dan afetzede yardımı alan öğrenciler

Yukarıdaki kapsama uyan, öğrencilere talepleri halinde ve bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla, aşağıdaki miktarlarda İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir:

Tablo 3: Dezavantajlı Katımıcılara İlave Hibe Desteği

İlave Hibe Desteği Miktarı

 

İlave Hibe Desteği Miktarı

 

2-12 ay arası Öğrenci Hareketliliği

 

Aylık 250 Avro

YEŞİL SEYAHAT DESTEĞİ

Karbon salınımını azaltmaya ve hareketliliğin çevresel ayak izini azaltmaya yönelik olarak sağlanan yeşil seyahat imkânları kapsamında katılımcıların yeşil seyahati tercih etmeleri durumunda, yeşil seyahat yapıldığına dair kanıtlayıcı belgeler sunulması koşulu ile tek seferlik 50 Avro tutarında ilave bir hibe ile seyahat günleri için 4 güne kadar bireysel destek hibesi verilebilir.

 

 

HIZLI ERİŞİM