ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI (2024 PROJE DÖNEMİ)

ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

(2024 PROJE DÖNEMİ)

 

2024 SÖZLEŞME DÖNEMİ

 

Başvuru Dönemi: 18 Şubat – 05 Mart 2025

 

Başvurular 18 Şubat tarihinde aktif olacaktır!!!

Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği, Marmara Üniversitesi’ne kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede, bir araştırma enstitüsünde, bir laboratuvarda veya akademik çalışma alanıyla ilgili bir kurum veya kuruluşta staj yapmasıdır. Yükseköğretim kurumunda ders takibi staj olarak kabul edilmez. Staj faaliyeti, öğrencinin öğrenim programının tamamlayıcı bir parçası olmalıdır.

Avrupa içi Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin; 18 Şubat – 05 Mart 2025 tarihleri arasında https://turnaportal.ua.gov.tr/  adresi üzerinden online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Bu çağrıya 2024-1-TR01-KA131-HED-000222799 numaralı Erasmus+ projesi kapsamında çıkılmaktadır. Proje kapsamında Staj Hareketliliklerinin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği kuralları gereği faaliyetler en az 2 ay sürmelidir.  

2024 Teklif Çağrısı ERASMUS+ Staj Hareketliliğine başvuruda bulunabilmek için öğrencilerimizin sağlaması gereken koşullar:  

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Marmara Üniversitesi’nin örgün eğitim kademelerinden herhangi birinde (Birinci Kademe: Lisans, Ön Lisans; İkinci Kademe: Yüksek Lisans; Üçüncü Kademe: Doktora ve Tıpta İhtisas) kayıtlı tam zamanlı öğrenci olan ve aşağıdaki kriterleri karşılayarak Staj hareketliliği başvurularını son başvuru tarihine kadar tamamlayan öğrenciler

- Önlisans ve Lisans öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalaması en az 2.20/4.00 olması,

- Lisansüstü (Yüksek Lisans, Doktora) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalaması en az 2.50/4.00 olması,

- En az birinci sınıf öğrencisi olunması (Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamamaktadır)

- Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış 1-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; 2-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100 olması gerekmektedir.

- Öğrenci mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetten yararlanmışsa; yeni faaliyetle beraber toplam süresinin (öğrenim+staj hareketliliği) 12 ayı geçmemesi gerekmektedir.

- Başvuru tarihinde mezun durumunda olan öğrenciler Erasmus Staj Hareketliliğine başvuruda bulunamazlar. Başvuru tarihinde tam zamanlı öğrenci statüsünde olan öğrenciler, staj faaliyetinin gerçekleşeceği tarihte mezun durumuna geçmiş olsalar dahi mezuniyetlerinden sonraki 1 yıl içerisinde, 2-12 ay süre ile staj hareketliliği yapabilirler.

- Kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları dönemde zorunlu stajlarını gerçekleştiremez. Bununla birlikte kayıt dondurulan dönemde öğrenim ve staj hareketliliği başvurusu yapılabilir.

- Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

BAŞVURU DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Hareketlilikler için son başvuru tarihinden sonra tüm başvurular; uygunluk yönünden incelenecektir. Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar aşağıda yer almaktadır:

Nihai Puan Hesaplama Kriterleri

 

             Ölçüt                                  Ağırlıklı Puan

  1. Akademik başarı düzeyi: %50 (toplam 100 puan üzerinden)
  2. Yabancı Dil puanı: %50 (toplam 100 puan üzerinden)
  3. Başvuru Esnasında Staj Yeri Kabul Mektubu Sunma (Davet Mektubu): + 10 puan

4    Şehit ve gazi çocuklarına (başvuru esnasında belge yüklenmesi gerekmektedir): +15 puan

  1. Engelli öğrencilere (başvuru esnasında engelliliğin belgelenmesi kaydıyla): +10 puan
  2. 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında koruma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (başvuru esnasında belge yüklenmesi gerekmektedir): +10 puan
  3. Aynı eğitim kademesinde daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)( daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan eksiltme uygulanır.): -10 puan
  4. Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan
  5. Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama: -10 puan
  6. İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (Öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır): -10 puan
  7. Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar: +10
  8. Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilir: + 5

 

NASIL BAŞVURULUR?

Tüm öğrenci başvuruları e-Devlet sistemi ile entegre çalışan Erasmus Turna Başvuru Portalı https://turnaportal.ua.gov.tr/  üzerinden alınacaktır. Adayların T.C. Kimlik Numaraları ile e-Devlet Başvuru Portalı’na giriş yaparak MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NİN 2024 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ ilan sayfasına erişim sağlamaları ve başvuru işlemlerini başvuru kılavuzunda belirtildiği şekilde gerçekleştirmeleri ve sisteme Davet (Kabul) Mektuplarını yüklemeleri gerekmektedir. Öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği Başvuruları ayrı ayrı alınıp değerlendirilmektedir. Bu çağrı sadece STAJ Hareketliliği Çağrısıdır.

 

HIZLI ERİŞİM