2016-2017 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Seçim Takvimi

INTERNATIONAL OFFICE

2016-2017 ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TAKVİMİ

Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,

Tüm bölümler için başarılı bir başvuru ve seçim süreci diliyor, Bölüm Koordinatörü olarak sürece yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz.

Uluslararası Ofis/Erasmus Koordinatörlüğü

Başvurular

(Online Başvuru)

basvuru.marmara.edu.tr

23 Şubat- 04 Mart 2016

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin;

23 Şubat – 04 Mart 2016 tarihleri arasında http://basvuru.marmara.edu.tr

üzerinden BYS kullanıcı adları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak başvurmaları gerekmektedir.

2016/2017 ERASMUS Öğrenim Hareketliliğine başvuruda bulunabilmek için öğrencilerimizin sağlaması gereken koşullar:

-          Marmara Üniversitesi’nin örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde kayıtlı (lisans, yükseklisans veya doktora), tam zamanlı öğrenci olmak ve yurtdışında almak üzere yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması. Tam zamanlı öğrenci; henüz diploma derecesinin gerektirdiği çalışmaları tamamlamamış ve bir yarıyılda 30 AKTS kredisi karşılığı ders yükü olduğu öngörülen öğrencilerdir.

-          Lisans öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 20/4.0 olması,

-           Lisansüstü öğrencilerinin akademik not     ortalamasının en az 2.5/4.0 olması,

-          En az birinci sınıf öğrencisi olmak (Hazırlık       sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamamaktadır)

-          Öğrenci mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetten yararlanmışsa; yeni faaliyetle beraber toplam süresinin (öğrenim+staj hareketliliği) 12 ayı geçmemesi gerekmektedir.

Erasmus Yabancı Dil Sınavı

*Öğrencilerin gidecekleri üniversitelerin eğitim dilinden sınava girmeleri gerekmekte, bu kapsamda farklı dillerde eğitim

yapan üniversiteleri tercih etmeyi düşünen öğrencilerin birden fazla dil sınavına girmeleri gerekmektedir.

Fransızca

9 Mart 2016 Çarşamba Saat:17:00

Almanca

10 Mart 2016 Perşembe Saat:17:00

11 Mart 2016

Cuma

Saat: 17:00

2016/2017 Akademik Yılı ERASMUS Öğrenim Hareketliliği başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

-          Akademik başarı düzeyi  : %50

-          Dil Puanı:  %50

-          Daha önce yararlanma: -10 puan (toplam puan üzerinden)

Bu itibarla başvuru kriterlerine uygun olarak  başvuran tüm öğrencilerin; Marmara Üniversitesi Erasmus Yabancı Dil Sınavına girmeleri gerekmektedir.

Başvuru Sisteminde başvurusunu tamamlamış öğrenci tercih ettiği sınav türünü ve tarihini başvuru sonuçları ekranında görür.

Öğrencilerin sınavlara girmeden en az bir gün önce; Erasmus Yabancı Dil Sınavı Katılımcı ve Sınav Yeri Listelerini Uluslararası Ofis ve Yabancı Diller Yüksek Okulu web sayfalarından öğrenmeleri gerekmektedir.

Erasmus Yabancı Dil Sınavı Sonuçlarının İlanı

17 Mart 2016

Perşembe

Erasmus Dil Sınav Sonuçları Uluslararası Ofis web sayfasında ilan edilir.

Üniversite Yerleştirmeleri hakkında Koordinatörlere yönelik Bilgilendirme Toplantısı

(Sadece Koordinatörler içindir)

23 Mart 2016 Çarşamba Saat 14:30-16:00

Göztepe Kampusü İbrahim Üzümcü KonferansSalonu

Dil Sınavından Başarılı olmuş Öğrencilerin Üniversite Tercihleri yapması

17-24 Mart 2016

Öğrenciler tarafından üniversite tercihlerinin yapılması ve

tercih formlarının

iki nüsha halinde düzenlenerek güncel transkript belgeleriyle birlikte bölüm Erasmus Koordinatörlerine teslim edilmesi.

Öğrencilerin dil sınavından başarılı olması Erasmus Programından yararlanmak üzere seçildiği anlamına gelmemektedir. Üniversite tercih formlarını ve transkript belgesini bölüm Erasmus Koordinatörlerine zamanında teslim etmeyen öğrenciler, dil sınavından başarılı olsa dahi seçilemezler. Tercih Formuna Uluslararası Ofis web sayfasından erişilebilmektedir.

Tercih Değerlendirmesi ve Üniversite Yerleştirmeleri

25 – 31 Mart 2016

Tercih değerlendirmesi ve üniversite yerleştirmeleri bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından bölüm başarı sıralaması, öğrencilerin tercihleri ve anlaşma kontenjan/şartları doğrultusunda yapılır.

Üniversite yerleştirmeleri bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından https://basvuru.marmara.edu.tr/admin adresi üzerinden yapılacaktır.

Seçim ve Yerleştirme Formlarının Teslimi

31 Mart 2016

Bölüm seçim ve yerleştirme formları Koordinatör onaylı olarak Uluslararası Ofis’e teslim edilir.  İlgili formlar; yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra https://basvuru.marmara.edu.tr/admin üzerinden alınabilecektir.

Seçim ve Yerleştirme Formuyla birlikte, bölüm öğrencilerine ait tercih formları ve transkriptlerin birer kopyaları Uluslararası Ofis’e teslim edilmelidir.